Linsbiffar med bulgursallad
Servera gärna med en klick matyoghurt! Vill man kan man givetvis koka linserna och kikärtorna själv.
4 portioner
2 dl bulgur
2 gula lökar
2 msk curry
2 förpackningar kokta röda linser (à 380 g)
1 dl kokta kikärter
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk + 2 krm salt
rapsolja
1 gurka
1 påse sallad (mixsallad, bladspenat, vad som helst) à 140 g
2 krm nymalen svartpeppar
Tillagning
- Koka bulguren enligt anvisningar på förpackningen.
- Skala och finhacka löken. Fräs den med curryn i olja ca 3 minuter.
- Häll av och skölj linserna och kikärtorna i kallt vatten. Mixa dem med ägget till en grov massa. Tillsätt mjöl, 1,5 tsk salt och den frästa löken. Forma små biffar med fuktiga händer. Stek dem ca 4 minuter på varje sida (de ska ha knaprig yta så att de håller ihop).
- Skala gurkan och skär den i bitar. Häll av bulguren och blanda den med sallad och gurka. Krydda med 2 krm salt och peppar.


Kommentarer
Trackback