Grön linspytt
Mättande lunchmat, är man semivegetarian kan man använda köttbuljong istället för grönsaksbuljong. Smaken blir då otroligt lik vanlig pytt!
4 portioner, 40 minuter
2 dl gröna linser
4 tärnade potatisar
2 tärnade morötter
2 msk olja
1 liten gul lök
2 dl majs
4 tärnade potatisar
2 tärnade morötter
2 msk olja
1 liten gul lök
2 dl majs
1 grönsaksbuljongtärning
Örtsalt, vitpeppar, soja
Örtsalt, vitpeppar, soja
Tillagning
- Tärna potatisarna och morötterna. Hacka löken.
- Sköjl linserna. Koka upp 6 dl vatten och lägg i linserna, koka på svag värme i 15-20 minuter. Lös upp en grönsaksbuljongtärning i 1-2 dl kokande vatten.
- Stek potatisen och moröterna tills de känns mjuka. Tillsätt lök och majs och låt fräsa några minuter.
- Blanda ner linserna och häll över buljongen. Låt pytten bli genomvarm. Smaksätt eventuellt med örtsalt, vitpeppar och soja.


Kommentarer
Trackback