Soppa på svarta bönor
Den här soppan får mig, åtminstone utseendemässigt, att tänka på krig för den ser tyvärr så brutalt sunkig ut. Låt er dock inte luras, den är mycket godare än den ser ut! Servera gärna med crème fraîche, färsk koriander och bröd.
4 portioner, 30 minuter
1 valfri chili
7-8 dl kokta svarta bönor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
8 dl grönsaksbuljong
1 tsk cayennepeppar
1 tsk tandoori (valfritt)
svartpeppar och salt
olja
Tillagning
- Hacka gul lök, vitlök och chili fint.
- Fräs i olja tills löken mjuknat tillsammans med cayennepeppar och tandoori.
- Tillsätt bönorna tillsammans med ungefär 3/4 av bujongen.
- Koka upp och sjud sedan i cirka 15 minuter.
- Mixa hälften av bönsoppan slät och häll tillbaka i grytan tillsammans med resten av buljongen. Smaka av med salt och peppar.


Kommentarer
Trackback