Potatis- och purjosoppa
Mättande och god soppa som passar lika bra till lunch som till middag. Jag valde att ha i lite morötter, de skivas och tillsätts samtidigt som potatisen. Och så får ni ursäkta den jättekonstiga bilden ..
4 portioner
600 g fast potatis
1/2 purjolök
2 msk smör eller margarin
1 1/2 tsk curry
1 1/2 tsk curry
4 dl vatten
400 ml kokosmjölk
Eventuellt (!) 2 msk kycklingfond
2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
Eventuellt färsk persilja
Tillagning
- Skala och skiva potatisen. Skölj och strimla purjolöken.
- Fräs potatisen och purjolöken i matfettet tillsammans med curryn i en stor kastrull eller gryta.
- Tillsätt vatten, kokosmjölken (och eventuellt kycklingfonden). Låt småkoka under lock i cirka 15 minuter.
- Smaka av med vinäger, salt och peppar.
- Hacka eventuell persilja att garnera med.


Kommentarer
Trackback