Pasta med valnötspesto
Matig pasta som passar både som lunch och lättare middag. Servera med en blandsallad.
4 portioner
400 g past, t.ex. castellane
40 g parmesanost
1 skiva vitt formbröd
3 msk mjölk
2 msk pinjenötter
75 g valnötter
3 msk olivolja
1 kruka bladpersilja
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Tillagning
- Riv osten. Lägg brödet i mjölken i ca 2 minuter. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna.
- Mixa ost, bröd, mjölk, valnötter, olja, persilja (spara lite till garnering och pressad vitlök med en stavmixer eller matberedare. Krydda med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll 0,5-1 dl av pastakokvattnet i peston.
- Låt pastan rinna av och blanda den med såsen. Strö över pinjenötterna och garnera med persilja.


Kommentarer
Trackback