Quornmarinader
Eftersom jag inte skrev något inlägg i fredags tänkte jag även slänga in ett litet inlägg med 3 olika quornmarinader idag!
Rosmarinmarinad
Rosmarinmarinad
För 300 g quornfiléer
1/2 dl solrosolja
1/2 dl balsamvinäger
1 matsked soja
Färsk rosmarin
1 vitlöksklyfta
Salt
Vitpeppar
Citron- och dijonmarinad
För 300 g quornfiléer (kombinera gärna med en zucchini)
2 citroner, saft och rivet skal
3 msk olivolja
2 msk dijonsenap
1 msk honung
1 tsk salt
3 msk olivolja
2 msk dijonsenap
1 msk honung
1 tsk salt
Örtolja
För 8 quornfiléer
1 dl rapsolja
1 dl valnötsolja
2 msk citronjuice
färsk basilika
färsk timjan
1 tsk korianderfrön
1 liten chili, urkärnad
2 st vitlöksklyftor, skalade
1 dl valnötsolja
2 msk citronjuice
färsk basilika
färsk timjan
1 tsk korianderfrön
1 liten chili, urkärnad
2 st vitlöksklyftor, skalade
Annat man kan marinera med: Tandooripasta, garam masalaröra, soja med mera.
//Sofi
//Sofi

Kommentarer
FrejaStewart
Åh, dina recept är så himla bra. Jag är världens sämsta matlagare, så skulle aldrig lyckas. Men det är låter iallafall väldigt gott!
Trackback