Solrosbullar
Här är matbrödet som smakar mycket bra till potatis- och löksoppan!
12 bullar, 1.5 timmar
25g margarin
2 1/2 dl mjölk ev. vatten
25g jäst
1/2 tsk salt
1 msk brödsirap ev. vanlig sirap
1/2 dl solrosfrön
3/4 dl rågsikt
1/2 dl grovt rågmjöl
4 dl vetemjöl
Tillagning
- Gör ett degspad genom att smälta margarin i en kastrull och tillsätta vätskan. Värm till 37 grader.
- Smula ned jästen i en bunke. Häll degspadet i bunken och rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt salt, sirap och solrosfrön - rör om.
- Tillsätt rågsikt, rågmjöl och sist vetemjöl - arbete degen jämn och smidig.
- Låt jäsa under en bakduk i 20-30 minuter.
- Knåda degen smidig på mjölat bakbord.
- Gör en rulle av degen och dela rullen i 12 bitar som du sedan rullar till runda bollar.
- Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och låt jäsa till ungefär dubbel storlek.
- Grädda i ugnen i 225 grader. Ca 10 minuter.


// Jennifer

Kommentarer
Trackback