Tian med spenat och soltorkade tomater
"Tian blir snabbt en uppskattad vardagsrätt som är lättlagad och sköter sig själv i ugnen."
3-4 personer
Fyllning
500 g fryst bladspenat, tinad
30 g smör
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1 krm muskot
10 soltorkade tomater
Äggstanning
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl riven, lagrad ost
1/2 tsk salt
Tillagning
- Krama överskottsvätskan ur spenaten. Smält smöret i en panna och fräs spenaten tillsammans med salt, svartpeppar och muskot i några minuter eller tills den släppt all vätska. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda med spenaten. Lägg i botten på en smord ugnsform.
- Vispa samman ägg, mjölk och salt till äggstanningen och tillsätt osten. Slå över spenaten. Grädda tianen i ugnen i 20-25 minuter, tills den stannat och fått fin färg. Servera med sallad.
//Sofi
Kommentarer
Trackback