Vintergryta med bönor och rotfrukter
Tips: Servera gärna med quinoa, couscous eller bulgur.
4 portioner
2 palsternackor
2 morötter
100 g gul lök
2 msk rapsolja
1 msk curry
1/2 tsk chiliflakes eller 1/4 torkad, smulad röd chilifrukt
400 g krossade tomater
2-3 dl grönsaksbuljong
1/2 tsk torkad timjan
400 g kokta svarta bönor
Tillagning
- Skala och skär morötter och palsternackor i tunna skivor. Skala och finhacka löken.
- Hetta upp oljan i en gryta och fräs lök och rotsaker tillsammans med curryn i cirka 5 minuter eller tills löken mjuknat. Rör om då och då.
- Tillsätt chili, tomater, buljong, timjan och bönor och låt koka samman i cirka 20 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.

//Sofi

Kommentarer
Trackback