Bönburgare
Grillkväll hemma? Have no fear! De här burgarna är helt underbara enligt min åsikt. De har dock en tendens att mätta något så fruktansvärt fort, jag rullade i princip fram efter två burgare. Jag hällde även på mer chilipeppar utan problem, det blev jättegott!
Tips: Knäck även i ett ägg i "degen", om ni äter ägg det vill säga. Burgarna kan nämligen ha en tendens att falla isär när man tar upp dem ur pannan - gör dem inte för tunna för då är risken ännu större. Blötlägg bönorna länge och koka dem så länge som möjligt för att de ska bli lätta att mosa.
4 portioner (cirka 8 burgare)
Tips: Knäck även i ett ägg i "degen", om ni äter ägg det vill säga. Burgarna kan nämligen ha en tendens att falla isär när man tar upp dem ur pannan - gör dem inte för tunna för då är risken ännu större. Blötlägg bönorna länge och koka dem så länge som möjligt för att de ska bli lätta att mosa.
4 portioner (cirka 8 burgare)
1 tsk chilipeppar
1 knippe dill
1 st grön paprika
1 gul lök
2 dl torkade kikärtor (eller en burk färdiga)
2 dl torkade kidneybönor (eller en burk färdiga)
2 st potatisar
2 dl ströbröd
2 vitlöksklyftor
rapsolja
salt
svartpeppar
Förberedelser
- Om du ska koka bönorna själv - lägg dem i blöt 10 timmar innan och koka dem sedan i minst en timme. De sista 20 minuterna kan du koka potatisarna med kikärtorna så sparar du energi (annars kokar du potatisarna som vanligt).
- Hacka löken och skär paprikan i så små bitar du orkar.
Tillagning
- Fräs löken i en stekpanna. Ta sedan av den från plattan och tillsätt paprika och klippt dill.
- Häll kidneybönorna, kikärtorna och potatisen i en bunke. Mosa ihop dessa så gott det går.
- Rör i hälften av ströbrödet. Salta och peppra och ha sedan i löken och paprikan. Knåda i massor!
- Forma burgare, så stora du vill ha dem. Vänd dem i ströbröd och stek sedan på medelvärme.

//Sofi

Kommentarer
Trackback