Mandelbiffar med bulgur
Detta goda och mättande recept hittade jag på allas.se. Ett tips är att ta lite mindre ströbröd än det som står i receptet, annars smakar det inget förutom ströbröd. Var även noga med att inte steka dem för länge som jag gjorde, för att de inte ska bli alldeles hårda.
Ca 4 portioner 15 biffar, 30 minuter
2 dl bulgur
1 rödlök
2 paprikor
1 msk olja
2 dl persilja
Mandelbiffar:
1 1/2 dl ströbröd
2 msk vatten
100 g malen mandel
1 1/2 dl riven stark ost (ex. västerbottensost)
2 msk finhackad gul lök
2 ägg
salt
peppar
3 msk olja till stekning
Tillagning
- Hacka rödlöken och persiljan och skär paprikorna i bitar.
- Koka bulgur samtidigt som du steker rödlöken och paprikorna. Blanda sedan detta tillsammans med persiljan.
- Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla.
- Mixa alla ingredienser till biffarna i en matberedare. Forma ca 15 biffar som du steker tills de får en gyllene färg.
- Servera tillsammans med bulgur-blandningen och créme fraiche.

// Jennifer

Kommentarer
Trackback