Quorn- och kikärtspanna med äpple & valnötter

Det här receptet kräver relativt mycket förberedelser men är man snabb behöver det inte ta så lång tid. Jättegott blir det i vilket fall! Jag missyckades för övrigt uppenbarligen nånstans med tanke på att min rätt var snustorr när den skulle börja kokas .. vatten kanske? 

Tips: Servera med bulgur!

4 portioner
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
0,5 paket saffran
0,5 tsk chilipulver
1 nypa kanel
0,5 tsk spiskummin
400 g Quorn Bitar
1 dl hackade valnötter
2 röda äpplen
400 g kokta kikärtor (eller konserverade om man är lite lat!)
2 dl vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning
salt

Förberedelser
  • Blöt upp kikärtorna minst 10 timmar innan de ska kokas och koka dem sedan i minst en timme.
  • Hacka löken och vitlöken, skär äpplena i bitar och hacka valnötterna om du inte köpt färdighackade. 
  • Lös upp buljongtärningen i vatten. 
Tillagning
  • Bryn löken och vitlöken i oljan på medelvärme.
  • Tillsätt tomatpuré, saffran, chilipulver, kanel och spiskummin och fräs en stund. 
  • Tillsätt Quorn, valnötterna, äppelbitarna och kikärtorna och stek en stund. 
  • Tillsätt buljong och vatten och låt koka 10-15 minuter. Smaka av och krydda. 


//Sofi


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0