Quorn- och kikärtspanna med äpple & valnötter
Det här receptet kräver relativt mycket förberedelser men är man snabb behöver det inte ta så lång tid. Jättegott blir det i vilket fall! Jag missyckades för övrigt uppenbarligen nånstans med tanke på att min rätt var snustorr när den skulle börja kokas .. vatten kanske?
Tips: Servera med bulgur!
4 portioner
Tips: Servera med bulgur!
4 portioner
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
0,5 paket saffran
0,5 tsk chilipulver
1 nypa kanel
0,5 tsk spiskummin
400 g Quorn Bitar
1 dl hackade valnötter
2 röda äpplen
400 g kokta kikärtor (eller konserverade om man är lite lat!)
2 dl vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning
salt
Förberedelser
Förberedelser
- Blöt upp kikärtorna minst 10 timmar innan de ska kokas och koka dem sedan i minst en timme.
- Hacka löken och vitlöken, skär äpplena i bitar och hacka valnötterna om du inte köpt färdighackade.
- Lös upp buljongtärningen i vatten.
Tillagning
- Bryn löken och vitlöken i oljan på medelvärme.
- Tillsätt tomatpuré, saffran, chilipulver, kanel och spiskummin och fräs en stund.
- Tillsätt Quorn, valnötterna, äppelbitarna och kikärtorna och stek en stund.
- Tillsätt buljong och vatten och låt koka 10-15 minuter. Smaka av och krydda.

//Sofi

Kommentarer
Trackback