Rotfruktsgratäng
Detta recept hittade mamma i en tidning och är super duper gott! Väldigt krämigt och känns som lite festligare mat som passar på en lördag.
4 portioner, ca 1 timma
4 potatisar
3 morötter
2 palsternackor, ca 200 g
1 bit rotselleri, ca 150 g
2 rödlökar (jag använde mig av 3/4 lök men skulle tro att det blir lagomt med 1 lök)
salt och peppar
2 dl grönsaksbuljong
3 dl grädde
2 dl riven lagrad ost
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ansa och skala rotfrukterna och löken. Skär rotfrukterna i smala stavar och rödlöken i tunna klyftor.
- Smöra en stor ugnssäker form och lägg i rotfrukterna och löken. Krydda med salt och peppar. Häll på buljong och grädde.
- Sätt in formen i ugnen och grädda i 30 minuter.
- Ta ut gratängen och strö på riven ost.
- Grädda i ytterligare 20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och gratängen fått en fin färg.
// Jennifer
Kommentarer
Trackback