Spenatsoppa med fetacrème
Ja, jag har fått dille på soppa. Den här är en otroligt god och mättande soppa som passar perfekt när det regnar!
4 portioner, 20 min
1 paket hel fetaost
1 gul lök
2 dl grädde
8 dl grönsaksbuljong
olivolja
peppar
salt
1 msk smör
400 g fryst spenat, hackad
Tillagning
Soppa
1. Gör buljong, du kan använda tärningar eller egen.
2. Finhacka löken och fräs den mjuk utan att den får färg.
3. Tillsätt spenaten och låt den tina lite.
4. Häll på buljongen och koka upp. Låt koka i ca 15 min.
5. Tillsätt grädde.
6. Smaka av med salt och peppar
7. Ät och njut!
Fetacrème
Mixa fetaosten till en slät massa tillsammans med lite olivolja samt salt och peppar. Servera crèmen till eller i soppan.

// Sandra

Kommentarer
Trackback