Fullkornspannkaka

Klassiska pannkakor är nog den vegetariska måltid som vi svenskar älskar allra mest! Här kommer ett recept på en fullkornsvariant som jag brukar göra. För den som gillar pannkakor till frukost och vill äta lite nyttigare är det toppen att ha mosad avokado som tillbehör istället för sylt.
 
Det här receptet är för övrigt toppen för oss som är helt värdelösa på att vända pannkakor. Följer man bara instruktionerna på sista punkten är det nästan omöjligt att misslyckas.
 
8 pannkakor, under 30 minuter
  • 1.75 dl vetemjöl
  • 1.75 dl grahamsmjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1.5 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • smör att steka i
Tillagning
  • Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet.
  • Vispa i resterande mjölk, ägg och salt.
  • Smält smör i en stekpanna. 
  • Tricket för att göra dessa pannkakor perfekt tunna och genomstekta är enkelt. Ha i ganska lite smet och "bre" ut den dirket efter att du ställt ned bunken. Fortsätt att bre ut den tills du ser att pannkakan i princip är genomgräddad. Vänta några sekunder och vänd. Låt pannkakan få stekyta på andra sidan och vänd sedan tillbaka den och grädda lite till. Förutom att pannkakan blir tunn och genomstekt blir risken mindre att den går sönder när du vänder den. 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0