Hemlagad färskost med örter
Så himla gott, speciellt på mellanmålsmackan. Tyvärr glömde jag fota inpackningen av skålen men grundprincipen är att fästa kökshandduken över en skål så att osten kan rinna av ordentligt.
Ca 6 dl
8 dl naturell yoghurt
5 dl gräddfil
1/2 dl finhackade örter (tex basilika, gräslök, persilja)
1 tsk örtsalt
2 krm nymalen svartpeppar
Tillagning
- Värm försiktigt yoghurt och gräddfil, under omrörning, till ca 45 grader så att blandningen skär sig. "Packa in" en skål i en ren kökshandduk med hjälp av klädnypor (så att den är sträckt över skålen) och häll i blandningen. Låt rinna av i kylen i 4-5 timmar.
- Rör ner örterna i osten. Krydda med örtsalt och peppar. Lägg osten i en burk och förvara i kylen.
Kommentarer
Trackback