Kroppkakor med svampfyllning
Första gången jag gjorde kroppkakor och det gick inte särskilt bra som ni ser (jag hade lite bråttom/var jättehungrig). Hoppas det går bättre för er! Servera gärna med en sallad gjord på babyspenat, västerbottenost, vitvinsvinäger och lite rapsolja.
4 portioner, 1 timme
Deg
1 kilo potatis
2,5 dl vetemjöl
2 ägg
2 tsk salt
Fyllning
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
300 g svamp, gärna olika sorter
2 msk smör
2 msk hackad timjan
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Tillagning
- Skala och koka potatisarna mjuka i vatten. Låt rinna och ånga av. Pressa den genom en potatispress och låt svalna. Blanda potatisen med mjöl, ägg och salt.
- Fyllning: ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek svampen i smör tills det mesta av vätskan har kokat in. Tillsätt purjolök och vitlök och låt fräsa med ca 3 minuter. Krydda med timjan, salt och peppar. Låt svalna.
- Dela degen i ca 12 bitar. Fördela fyllningen på bitarna och vik över deg. Forma degen runt fyllningen till puckliknande kroppkakor. Sjud dem i lättsaltat vatten i ca 10 minuter eller stek dem.


Kommentarer
Trackback