Linsbiffar
Funkar både som biffar och vanlig linsröra. Om så önskas passar det att använda koriander istället för bladpersilja.
4 portioner, 30 minuter
- 2 dl okokta röda linser
- 4 morötter
- 1 vitlöksklyftor
- 2 msk hackad bladpersilja
- honung
- 1 tsk curry
- 1 tsk mald spiskummin
- 0,5 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 2-3 msk vetemjöl eller sojamjöl eller 1 kokt potatis
- olja att steka i
- Ev. sesamfrön
Tillagning
- Skala och skiva morötterna. Koka dessa med linserna i ca 15 minuter. Låt rinna av i durkslag.
- Pressa i vitlöken. Mixa!
- Skölj och hacka bladpersilja samt tillsätt curry, spriskummin, salt och peppar.
- Känns linsröran för lös kan du tillsätta någon msk mjöl som vetemjöl, sojamjöl eller mosad kokt potatis för att binda ihop röran.
- Forma till biffar. Panera ev med sesamfrön.
- I panna: Värm en stekpanna med olja i (medelvärme). Lägg i biffarna försiktigt och stek dem gyllenbruna på varje sida (ca 4 minuter på varje sida).
- I ugn: Du kan också baka linsbiffarna i ugnen på 200 grader i 20 minuter i en ugnspanna med olivolja i botten. Vänd biffarna efter halva tiden.



Kommentarer
Trackback