Majsplättar
Gott med crème fraîche smaksatt med sambal oelek.
4 portioner, 45 min
- 2 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 3 dl mjölk
- 500 gram majskorn
- 2 krm salt
- Smör eller olja att steka i
Tillagning
- Blanda vetemjöl med ägg i en stor bunke.
- Rör i mjölken under vispning och rör ut klumparna.
- Tillsätt hälften av majsen.
- Mixa pannkakssmeten med majskornen med en stavmixer eller kör i matberedare eller blender. Majskornen ska krossas grovt och blandas i pannkakssmeten.
- Tillsätt resten av majsen och fortsätt mixa.
- Värm en stekpanna till 3/4 värme. Tillsätt en msk smör eller olja, klicka ut smeten i små plättliknande rundlar och stek i ca 3-4 minuter på varje sida.


Kommentarer
Trackback