Morot och sötpotatisgryta med kokos och lime
Servera med linsbiffar, alternativt koka med linser eller quornbitar i slutet. Toppa med rostade mandelflarn eller rostade solroskärnor.
4 portioner, ca 50 minuter
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 4 morötter
- 500 g sötpotatis
- 2 msk olja
- 2 tsk koriander
- 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
- 1 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 lime
- Mandel eller solrosfrön
- salt och peppar
Tillagning
- Skala och skär lök, vitlök, morötter och sötpotatis i tärningar.
- Fräs lök och vitlök i oljan, tillsätt koriander mot slutet av fräsningen. Tillsätt sötpotatis, morötter, kokosmjölk, vatten och grönsaksbuljongtärning. Låt grytan koka 20-25 minuter.
- Smaksätt med pressad lime, salt och peppar.


Kommentarer
Trackback