Pias snabba lingonlimpa
Perfekt bröd när man har bråttom! Ingredienserna rör du ihop på en kvart och sedan sköter det sig själv.
1 limpa, förberedelser 15 min + tid i ugn ca 1 timme.
4 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1.5 tsk salt
2 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk
0.5 dl sirap (spelar ingen roll vilken - men blir mustigast med brödsirap)
3 msk lingonsylt
Tillagning
- Blanda torra ingredienser först, ha sedan i de blöta. Blanda väl med slev.
- Lägg degen i en 1.5 l smord limpform.
- Grädda limpa i nedre delen av ugnen på 175 grader i 1 timme
- Låt limpan svalna i en bakduk .
Tips
- Det går bra att byta ut lingonsylt mot lingon, bakar då med 4 msk.
- Stäng av ugnen efter 50 min och låt brödet stå på eftervärme i ugnen så sparar du energi.
Kommentarer
Trackback