Potatis- och purjosoppa

Mättande och god soppa som passar lika bra till lunch som till middag. Jag valde att ha i lite morötter, de skivas och tillsätts samtidigt som potatisen. Och så får ni ursäkta den jättekonstiga bilden .. 
 
4 portioner
600 g fast potatis
1/2 purjolök
2 msk smör eller margarin
1 1/2 tsk curry
4 dl vatten
400 ml kokosmjölk
Eventuellt (!) 2 msk kycklingfond
2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
Eventuellt färsk persilja
 
Tillagning
  • Skala och skiva potatisen. Skölj och strimla purjolöken.
  • Fräs potatisen och purjolöken i matfettet tillsammans med curryn i en stor kastrull eller gryta.
  • Tillsätt vatten, kokosmjölken (och eventuellt kycklingfonden). Låt småkoka under lock i cirka 15 minuter.
  • Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  • Hacka eventuell persilja att garnera med.
 

Äppelmugcake

Så gott och tusen gånger bättre än vanlig havregrynsgröt! Jag dedikerar detta inlägg till min syster eftersom jag vet att hon skulle tycka om detta. Det går att blanda i valnötter och lite allt möjligt utöver det som finns i receptet.
 
1 portion
1 dl havregryn
1 ägg
1/2 dl mjölk
1/2 tsk kanel
1 krm kardemumma
1/2 rivet äpple
1 tsk bakpulver
 
Tillagning
  • Riv äpplet och blanda med övriga ingredienser.
  • Lägg i en stor mugg eller skål och mikra på högsta effekt i 2 minuter.
  • Hjälp den eventuellt att lossna lite med en kniv längst kanten. Lägg en tallrik ovanpå och vänd upp och ner.
  • Garnera med äppelklyftor, turkisk yoghurt, lite mer kanel eller vad helst du vill!
 
 
 

RSS 2.0