Currygryta med mungbönor

Jag är helt såld på den här grytan, den är helt underbar oavsett vad man är sugen på! Riktigt välbalanserad och krämig. 

4 portioner, 30 min
1 gul lök
rapsolja
1 tsk currypulver
0,5 tsk gurkmeja
2 krm spiskummin
200 gram fryst spenat
3 dl kokta mungbönor
1 näve haricot verts
1 burk kokosmjölk
salt och peppar

Tillagning

  • Hacka den gula löken fint. Fräs med kryddorna i rapsolja.
  • Blanda ner spenat, mungbönor och haricots verts. Låt fräsa en liten stund och tillsätt sedan kokosmjölken.
  • Låt sjuda i ca 5 min och smaka av med salt och peppar.
  • Servera gärna med en klick syrlig turkisk yoghurt eller creme fraiche.
 
 

Inred med mat!

Fördelen med att äta vegetariskt är att proteinerna gör sig otroligt vackra som inredning. Jag hällde alla bönor och linser i glasburkar och vips var de inte bara mat längre! 
 
 
 

Adzukigryta

Serveras med kall yoghurt, eller tsatsiki, och bulgur.  
 
4 portioner, 30 minuter
6 dl kokta adzukibönor
2 gula lökar
2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 äpplen
2 dl buljong
2 msk tomatpuré
Kryddor, exempelvis curry, koriander, kardemumma
Salt, persilja, citron
 
Tillagning
  • Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en gryta tillsammans med kryddorna.
  • Tillsätt hackade äpplen och häll på buljongen. Smaka av med tomatpuré, salt och eventuellt mer kryddor. Låt puttra i 10 minuter.
  • Blanda ner de kokta adzukibönorna och låt allt bli varmt. Droppa i lite citron och hackad persilja.
 

RSS 2.0