Adzukigryta

Serveras med kall yoghurt, eller tsatsiki, och bulgur.  
 
4 portioner, 30 minuter
6 dl kokta adzukibönor
2 gula lökar
2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 äpplen
2 dl buljong
2 msk tomatpuré
Kryddor, exempelvis curry, koriander, kardemumma
Salt, persilja, citron
 
Tillagning
  • Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en gryta tillsammans med kryddorna.
  • Tillsätt hackade äpplen och häll på buljongen. Smaka av med tomatpuré, salt och eventuellt mer kryddor. Låt puttra i 10 minuter.
  • Blanda ner de kokta adzukibönorna och låt allt bli varmt. Droppa i lite citron och hackad persilja.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0