Blåbärsglass

Om jag ska vara ärlig har jag aldrig ätit så underbar blåbärsglass i hela mitt liv. 
 
300 g frysta eller färska blåbär
3 dl vispgrädde
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
5 msk florsocker
 
Tillagning
  • Vispa äggen, vaniljsockret och florsockret pösigt.
  • Tillsätt blåbären och vispa lite så att blåbären mosas lite grann men inte helt och smeten blir blå.
  • Vispa grädden. Rör ner grädden i blåbärssmeten försiktig. 
  • Häll smeten i en form eller plastburk med lock. Ställ in i frysen. Rör om efter ca 2 timmar för att inte alla blåbär ska ligga på botten när glassen är klar. Frys ytterligare 2 timmar (eller längre).
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0