Höstig böngryta
Perfektare höstmat än såna här mysiga grytor får man leta efter. Mums! Serveras gärna med cous cous och crème fraîche.
4 portioner, max 40 minuter
1 burk krossade tomater
1 gul lök
3 morötter
1 gul paprika
2 klyftor vitlök
250 g majs
4 dl kokta kikärtor
4 dl kokta svarta bönor
1 chilifrukt
olja
Tillagning
- Hacka lök, morötter och paprika. Skrapa ur kärnorna ur chilifrukten och hacka denna. Pressa vitlöksklyftorna.
- Bryn löken, i oljan, i en stor gryta.
- Tillsätt krossade tomater, 3 dl vatten, morötterna, de pressade vitlöksklyftorna och chilin.
- Låt puttra i 10 minuter. Häll i bönor, kikärtor och majs, låt sedan koka ytterligare 10 minuter (längre om du vill ha morötterna riktigt mjuka).
- Tillsätt paprikan sist. Det smakar bäst när paprikan är rå och söt.
Kommentarer
Trackback