Rödbetsbiffar

Extrapris på rödbetor och jag gick bananas och köpte hur mycket som helst. Här är de i ett gäng riktigt goda (om än ganska speciella) biffar. Servera gärna med crème fraîche (eller någon syrlig sås) och potatis.
 
4 portioner
4 dl kokta linser (/1 burk)
3 normalstora rödbetor (ca 300 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk majsstärkelse
1 ägg
1 tsk hackad färsk eller torkad rosmarin
salt och peppar
smör eller margarin att steka i
 
Tillagning
  • Skölj kikärterna och låt de rinna av. Skala rödbetor och vitlök. Riv rödbetorna och vitlöken fint.
  • Mixa kikärterna i en matberedare eller mosa med en gaffel. Tillsätt majsstärkelse, ägg och rosmarin. Vänd ner rödbetor och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  • Forma 8 biffar. Stek dem sakta i matfettet i en stekpanna på medelvärme.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0