Vit chokladkräm med kiwisorbet och passionsfrukt

Vill du göra en rolig dessert som är enkel att göra ska du definitivt prova denna. Bortsett från att man behöver röra om i sorbeten ibland (vilket jag glömde av, därav den misslyckade kulan) sköter den sig helt själv. Den syrliga kiwin matchas fint av vit choklad och passionsfrukt och utgör ett perfekt avslut på en sommarmiddag. 
 
4 portioner, ca 2,5 tim
6 kiwi
3 msk florsocker
0,5 dl vatten
100 g vit choklad
1 dl turkisk yoghurt
3 passionsfrukter
 
Tillagning
  • Skala kiwisarna och skär dem i mindre bitar. Mixa kiwi med socker och vatten med en stavmixer, stötvis, så att inte fröna går sönder. Häll smeten i en form och frys i 2 timmar. Rör några gånger med en gaffel under tiden. 
  • Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Blanda chokladen med turkisk yoghurt. Halvera en passionsfrukt och gröp ur fruktköttet, blanda ner i krämen. Fördela i 4 glas och ställ i kylen i 15 minuter. 
  • Gröp ur fruktköttet ur resterande passionsfrukter och häll det över chokladkrämen i glasen. Toppa med en kula kiwisorbet och servera. 
 
 
 


Kommentarer
charmigadjuralskaren.blogg.se

åh vad gott det lät!!

2013-07-18 @ 11:25:34
URL: http://charmigadjuralskaren.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0