Champinjon- och broccoligratäng

 Det här är ett väldigt gott och väääldigt mättande recept tack vare all ost och grädde! Går säkert att göra med andra sorters svampar också, t.ex. portabella eller kantareller. OMNOMNOM!
 
4 personer, 30 min
800g broccoli
300-400g eller ca 15 hela champinjoner
ca 3 dl grädde
ca 5 dl ost
2 msk smör
1 msk vetemjöl
 
Tillagning
1. Sätt vatten på kokning i en stor gryta. Fyll inte hela, då broccolin tar plats.
2. Stek champinjonerna, comme ça:
3. Smörj en ungssäker form.
4. Koka broccolin i ett par minuter.
5. Samtidigt som broccolin kokar gör man såsen. Smält smör i en gryta.
6. Ha i vetemjöl och rör om. Detta är till för att göra såsen tjockare.
7. Ha i grädde och 4 dl riven ost. Spara den resterande osten till garnering! Låt koka ett par minuter.

8. Lägg champinjonerna i ugnsformen.
9. Häll av broccolin när den är klar och lägg den i ugnsformen tillsammans med champinjonerna.
10. Häll såsen över broccolin och champinjonerna.
11. Garnera med ost.
12. Kör in den i ugnen i ca 20 min.
13. Et voilá! Du har nu mat som gör dig mätt efter 3 tuggor.
// Sandra
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0