Currygryta med kikärtor
Riktigt enkel vardagsmat som är helt perfekt efter en lång dag i skolan (eller på jobbet förstås). När kikärtorna väl är färdigkokta är grytan klar på uppskattningsvis en kvart! Serveras med ris förstås.
2-3 portioner
2-3 portioner
2 dl torra kikärtor
1,5 dl kokosmjölk
1/2 gul lök
1 paprika
1 tomat
3 tsk currykrydda
en nypa salt
Förberedelser
Förberedelser
- Blötlägg kikärtorna i ca 10 timmar. Koka dem sedan i ca en timme.
- Hacka lök och skär paprika och tomat i bitar.
Tillagning
- Fräs löken. Tillsätt paprikan och stek en stund, ha sedan i tomat.
- Krydda med curryn (och salt) och låt steka i någon minut. Häll sedan på kokosmjölken och låt puttra i 5 minuter. Klart!
//Sofi
Kommentarer
Trackback