Currygryta med kikärtor

Riktigt enkel vardagsmat som är helt perfekt efter en lång dag i skolan (eller på jobbet förstås). När kikärtorna väl är färdigkokta är grytan klar på uppskattningsvis en kvart! Serveras med ris förstås. 

2-3 portioner
2 dl torra kikärtor
1,5 dl kokosmjölk
1/2 gul lök
1 paprika
1 tomat
3 tsk currykrydda
en nypa salt

Förberedelser
  • Blötlägg kikärtorna i ca 10 timmar. Koka dem sedan i ca en timme.
  • Hacka lök och skär paprika och tomat i bitar.
Tillagning
  • Fräs löken. Tillsätt paprikan och stek en stund, ha sedan i tomat. 
  • Krydda med curryn (och salt) och låt steka i någon minut. Häll sedan på kokosmjölken och låt puttra i 5 minuter. Klart!


//Sofi


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0