Solrosbullar

Här är matbrödet som smakar mycket bra till potatis- och löksoppan!
 
12 bullar, 1.5 timmar
 
25g margarin 
2 1/2 dl mjölk ev. vatten
25g jäst
1/2 tsk salt
1 msk brödsirap ev. vanlig sirap
1/2 dl solrosfrön
3/4 dl rågsikt
1/2 dl grovt rågmjöl
4 dl vetemjöl
 
Tillagning
  • Gör ett degspad genom att smälta margarin i en kastrull och tillsätta vätskan. Värm till 37 grader. 
  • Smula ned jästen i en bunke. Häll degspadet i bunken och rör tills jästen löst sig.
  • Tillsätt salt, sirap och solrosfrön - rör om.
  • Tillsätt rågsikt, rågmjöl och sist vetemjöl - arbete degen jämn och smidig.
  • Låt jäsa under en bakduk i 20-30 minuter.
  • Knåda degen smidig på mjölat bakbord.
  • Gör en rulle av degen och dela rullen i 12 bitar som du sedan rullar till runda bollar. 
  • Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och låt jäsa till ungefär dubbel storlek.
  • Grädda i ugnen i 225 grader. Ca 10 minuter.
 
// Jennifer
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0