Mandelbiffar med bulgur

Detta goda och mättande recept hittade jag på allas.se. Ett tips är att ta lite mindre ströbröd än det som står i receptet, annars smakar det inget förutom ströbröd. Var även noga med att inte steka dem för länge som jag gjorde, för att de inte ska bli alldeles hårda.
 
Ca 4 portioner 15 biffar, 30 minuter
 
2 dl bulgur
1 rödlök
2 paprikor
1 msk olja
2 dl persilja
 
Mandelbiffar:
1 1/2 dl ströbröd
2 msk vatten
100 g malen mandel
1 1/2 dl riven stark ost (ex. västerbottensost)
2 msk finhackad gul lök
2 ägg
salt
peppar
3 msk olja till stekning
 
Tillagning
  • Hacka rödlöken och persiljan och skär paprikorna i bitar.
  • Koka bulgur samtidigt som du steker rödlöken och paprikorna. Blanda sedan detta tillsammans med persiljan. 
  • Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla. 
  • Mixa alla ingredienser till biffarna i en matberedare. Forma ca 15 biffar som du steker tills de får en gyllene färg. 
  • Servera tillsammans med bulgur-blandningen och créme fraiche.
 
// Jennifer
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0