Morotspannkakor
Otroligt mättande och tusen gånger godare än vanliga pannkakor enligt min mening. De hjälpte mig dock konstatera att jag INTE har vända-pannkakor-begåvningen .. det är bara att kolla sista bilden. Som tur var anade jag detta redan innan och fotade stekpannan!
Tips: Använd en uppochnervänd sked när du ska vända pannkakorna. Risken att de petas sönder blir mindre och ytan pannkakan ligger på större.
4 portioner
1½ dl vetemjöl
½ dl rågmjöl eller grahamsmjöl (eller ytterligare ½ dl vetemjöl)
4 rivna morötter
½ tsk salt
4 dl mjölk
4 ägg
3 msk rapsolja (eller margarin/smör)
Tillagning
- Blanda vete- och rågmjöl i en bunke. Tillsätt saltet.
- Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
- Blanda i morötterna.
- Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt hälften av oljan.
- Låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.
- Värm olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor. Servera med crème fraîche, keso eller liknande!
//Sofi
Kommentarer
Trackback