Rotfruktsgratäng

Detta recept hittade mamma i en tidning och är super duper gott! Väldigt krämigt och känns som lite festligare mat som passar på en lördag.
 
4 portioner, ca 1 timma
 
4 potatisar
3 morötter
2 palsternackor, ca 200 g
1 bit rotselleri, ca 150 g
2 rödlökar (jag använde mig av 3/4 lök men skulle tro att det blir lagomt med 1 lök)
salt och peppar
2 dl grönsaksbuljong
3 dl grädde
2 dl riven lagrad ost
 
Tillagning
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Ansa och skala rotfrukterna och löken. Skär rotfrukterna i smala stavar och rödlöken i tunna klyftor.
  • Smöra en stor ugnssäker form och lägg i rotfrukterna och löken. Krydda med salt och peppar. Häll på buljong och grädde.
  • Sätt in formen i ugnen och grädda i 30 minuter.
  • Ta ut gratängen och strö på riven ost.
  • Grädda i ytterligare 20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och gratängen fått en fin färg.

 

 
 
// Jennifer
 

 

 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0