Saffransgrönsaker med svart ris

Supergott (om man gillar saffran förstås) och väldigt, väldigt lättlagat! 

2 portioner
1,5 dl svart ris
1 fänkål
2 paprikor
1 rödlök
1 msk olja
1 kuvert saffran (1/2 g)
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Salt och vitpeppar
2 msk pumpafrön (kan uteslutas)

Förberedelser

  • Skär rödlök i klyftor. Skär paprika och fänkål i skivor (hela fänkålen kan användas). 

Tillagning

  • Börja koka riset enligt förpackning (cirka 30-40 minuter)
  • Stek grönsakerna i oljan. Strö över saffran, häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Låt koka på svag värme (gärna under lock) i 6-7 minuter.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Strö över pumpafrön och servera med riset.  


//Sofi


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0