Saffransgrönsaker med svart ris
Supergott (om man gillar saffran förstås) och väldigt, väldigt lättlagat!
2 portioner
1,5 dl svart ris
1 fänkål
2 paprikor
1 rödlök
1 msk olja
1 kuvert saffran (1/2 g)
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Salt och vitpeppar
2 msk pumpafrön (kan uteslutas)
Förberedelser
- Skär rödlök i klyftor. Skär paprika och fänkål i skivor (hela fänkålen kan användas).
Tillagning
- Börja koka riset enligt förpackning (cirka 30-40 minuter)
- Stek grönsakerna i oljan. Strö över saffran, häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Låt koka på svag värme (gärna under lock) i 6-7 minuter.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Strö över pumpafrön och servera med riset.
//Sofi
Kommentarer
Trackback