Linsbiffar

Funkar både som biffar och vanlig linsröra. Om så önskas passar det att använda koriander istället för bladpersilja.
 
4 portioner, 30 minuter
  • 2 dl okokta röda linser
  • 4 morötter
  • 1 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • honung
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2-3 msk vetemjöl eller sojamjöl eller 1 kokt potatis
  • olja att steka i
  • Ev. sesamfrön
Tillagning
  • Skala och skiva morötterna. Koka dessa med linserna i ca 15 minuter. Låt rinna av i durkslag.
  • Pressa i vitlöken. Mixa!
  • Skölj och hacka bladpersilja samt tillsätt curry, spriskummin, salt och peppar.
  • Känns linsröran för lös kan du tillsätta någon msk mjöl som vetemjöl, sojamjöl eller mosad kokt potatis för att binda ihop röran.
  • Forma till biffar. Panera ev med sesamfrön.
  • I panna: Värm en stekpanna med olja i (medelvärme). Lägg i biffarna försiktigt och stek dem gyllenbruna på varje sida (ca 4 minuter på varje sida).
  • I ugn: Du kan också baka linsbiffarna i ugnen på 200 grader i 20 minuter i en ugnspanna med olivolja i botten. Vänd biffarna efter halva tiden.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0