Majsplättar

Gott med crème fraîche smaksatt med sambal oelek.
 
4 portioner, 45 min
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 500 gram majskorn
  • 2 krm salt
  • Smör eller olja att steka i
Tillagning
  • Blanda vetemjöl med ägg i en stor bunke.
  • Rör i mjölken under vispning och rör ut klumparna.
  • Tillsätt hälften av majsen.
  • Mixa pannkakssmeten med majskornen med en stavmixer eller kör i matberedare eller blender. Majskornen ska krossas grovt och blandas i pannkakssmeten.
  • Tillsätt resten av majsen och fortsätt mixa.
  • Värm en stekpanna till 3/4 värme. Tillsätt en msk smör eller olja, klicka ut smeten i små plättliknande rundlar och stek i ca 3-4 minuter på varje sida.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0