Morot och sötpotatisgryta med kokos och lime

Servera med linsbiffar, alternativt koka med linser eller quornbitar i slutet. Toppa med rostade mandelflarn eller rostade solroskärnor.
 
4 portioner, ca 50 minuter
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 morötter
  • 500 g sötpotatis
  • 2 msk olja
  • 2 tsk koriander
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lime
  • Mandel eller solrosfrön
  • salt och peppar
Tillagning
  • Skala och skär lök, vitlök, morötter och sötpotatis i tärningar.
  • Fräs lök och vitlök i oljan, tillsätt koriander mot slutet av fräsningen. Tillsätt sötpotatis, morötter, kokosmjölk, vatten och grönsaksbuljongtärning. Låt grytan koka 20-25 minuter.
  • Smaksätt med pressad lime, salt och peppar.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0