Morotsblastpesto

Efter så många morotsbaserade rätter passar det utmärkt med denna pesto. När man vanligtvis brukar slänga blasten är det roligt att kunna göra något av den. Och miljösmart! Förvånansvärt gott dessutom.
 
4 portioner
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 dl hackad morotsblast
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • salt, peppar
Tillagning
  • Rosta solrosfröna i en stekpanna med lite olja och salt.
  • Hacka morotsblasten och ha ner i en mixer tillsammans med solrosfrön, grovriven parmesanost, vitlök och olja.
  • Kör till en slät smet. Smaka sedan av med salt och peppar.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0