Morotssoppa med jordnötspesto

Toppengod lunchsoppa som alltid går ner. Vill man ha en lite matigare soppa kan man blanda i grädde mot slutet. Peston är i princip ett måste för den är brutalt god, servera gärna hela kalaset med rostat pitabröd.
 
4 portioner, 45 minuter
1 gul lök
500 g morötter
2 potatisar
2 msk smör
2 grönsaksbuljongtärningar 
1 l vatten
 
Jordnötspesto
1/2 chilifrukt
1/2 dl hackad koriander
1 lime
1 dl saltade jordnötter
1 1/2 msk rapsolja
1 krm salt
 
Tillagning
  • Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skala och tärna potatisarna.
  • Fräs löken glansig i smör 2-3 minuter i en stor kastrull. Tillsätt morötterna och fräs ca 3 minuter. Tillsätt grönsaksbuljongtärningar, hälften av vattnet och potatistärningarna. Koka under lock ca 20 minuter.
  • Mixa soppan slät med en stavmixer. Späd resten av vattnet och koka under omrörning 2-3 minuter.
  • Pesto: Mixa salta jordnötter, chilifrukt, hackad koriander, färskpressad limejuice, rapsolja och salt.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0