Pias snabba lingonlimpa

Perfekt bröd när man har bråttom! Ingredienserna rör du ihop på en kvart och sedan sköter det sig själv. 
 
1 limpa, förberedelser 15 min + tid i ugn ca 1 timme. 

4 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1.5 tsk salt 
2 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk
0.5 dl sirap (spelar ingen roll vilken - men blir mustigast med brödsirap)
3 msk lingonsylt 

Tillagning

  • Blanda torra ingredienser först, ha sedan i de blöta. Blanda väl med slev. 
  • Lägg degen i en 1.5 l smord limpform.
  • Grädda limpa i nedre delen av ugnen på 175 grader i 1 timme 
  • Låt limpan svalna i en bakduk .
Tips
  • Det går bra att byta ut lingonsylt mot lingon, bakar då med 4 msk.
  • Stäng av ugnen efter 50 min och låt brödet stå på eftervärme i ugnen så sparar du energi. 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0