Squashfrallor

Så himla lätt och så himla gott. Jag inbillar mig att det är squashen som gör dem så himla saftiga (utan att vara degiga) på insidan. Mm. De här är förresten jättegoda att ha den hemlagade färskosten på!
 
Till 24 bröd
50 g jäst
1 dl vatten
6 dl filmjölk
1/2 dl olivolja
2,5 dl grovt riven squash
0,5 msk hel kummin
0,5 msk salt
5 dl grahamsmjöl (300 g)
8 dl vetemjöl (480 g)
 
Tillagning
  • Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i vattnet. Värm filmjölk och olivolja till fingervarmt, 37 grader. Häll blandningen över jästen. Tillsätt squash. Stöt kumminfröna i en mortel. Tillsätt kummin, salt och de båda mjölsorterna (lite i taget). Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  • Ta upp och knåda degen lätt på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 24 bitar och rulla dem till frallor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter. 
  • Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in frallorna mitt i ugnen och sänk ugnsvärmen till 225 grader. Grädda ca 15 minuter. Låt svalna på galler.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0